Ainekset

Pohja

200 g Digestive-keksejä
100 g tummaa suklaata sulatettuna

Täyte

3 liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl kevyt vispikermaa
1 appelsiinin raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
1 valkuainen
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

Koristeluun

1 appelsiini
10 kpl Jaffa -keksejä
  suklaarouhetta

Tee näin

Murskaa keksit tehosekoittimella jauhelmaksi ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Kaada vaniljakastike ja vispikerma kulhoon ja vatkaa seos vaahdoksi. Sekoita joukkoon raastettu appelsiinin kuori ja vaniljasokeri. Vatkaa vielä valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele seokseen. Liuota puristetut liivatteet kuumennettuun appelsiinimehuun ja sekoita seos täytteeseen.

Kaada täyte irtopohja vuokaan keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kakku puolitetuilla Jaffa-kekseillä, appelsiiniviipaleilla ja tuoreella mintulla.