Ainekset

 

100 g Fazer Tumma leivontasuklaata
175 g Domino-keksejä
2 keskikokoista punajuurta
3 munaa
100 g sokeria
1 dl rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta

Mustaherukkakreemi

100 g mustaherukoita
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Huurrekuorrutus

3 dl tomusokeria
n. 4 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  Domino-keksejä
  granaattiomenan siemeniä
  hopeisia nonparelleja

Tee näin

Sulata suklaa vesihauteessa. Jauha Domino-keksit karkeaksi muruksi.Kuori ja raasta punajuuret. Vatkaa munat, sokeri ja öljy vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna seokseen. Lisää suklaa ja punajuuri. Voitele kaksi vuokaa (ø 15 cm) ja paista kakkupohjat 175°C:ssa n. 40 min. Jäähdytä.

Soseuta mustaherukat ja paina tiheä siivilän läpi pyreeksi. Vatkaa tuorejuusto ja voi kuohkeaksi kreemiksi ja mausta tomuseokerilla ja herukkapyreellä. Tasoita kakkujen pinnat leipäveitsellä.

Pursota toisen kakkupohjan päälle mustaherukkakreemiä ja aseta toinen pohja päälle. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää sitruunamehua lusikallinen kerrallaan, kunnes huurrekuorrutus on sopivan valuvaa.

Valuta kuorrutusta kakun ulkoreunalle. Viimeistele kakku kreemihuipuilla ja koristele.