Ainekset

(12 annosta)

Kakkupohja

350 g bataattia  (6 dl raastettuna)
1 dl  vettä
200 g voita
4 kananmunaa
3 dl  ruokosokeria
4 dl  vehnäjauhoja
1 dl  mantelijauhetta
2,5 tl  leivinjauhetta
   

Paista pohja läpimitaltaan 15 cm:n korkeassa vuoassa tai  23 cm:n vuoassa, jolloin kerroksia tulee kaksi.

Täyte

400 g Fazerin valkoista leivontasuklaata
4 dl kuohukermaa
1 pkt Fazer Dominokeksejä

Kuorrute

100 g  Fazerin valkoista leivontasuklaata
25 g voita

Koristeluun

  Syötäviä kukkia
  Fazer Dominokeksejä
  Viikunoita

Tee näin

Valmista pohja edellisenä päivänä, jotta se jäähtyy kunnolla.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori ja raasta bataatti. Nosta raasteet kattilaan ja mittaa sekaan desi vettä. Anna raasteen soseutua kattilassa keskilämmöllä kannen alla, välillä sekoittaen, noin 15  ̵18 minuuttia.

Nosta bataattisose liedeltä ja sekoita joukkoon voi paloina. Anna seoksen jäähtyä.

Sekoita sillä aikaa kuivat aineet keskenään ja vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita munavaahtoon jauhoseosta ja haaleaa bataattisosetta vuorotellen puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja nosta uuniin

75  ̵ 90 minuutiksi. Varmista puutikulla kakun kypsyys.

Täytteenkin voi tehdä edellisenä päivänä. Sulata valkosuklaa tilavassa kulhossa mikrossa, välillä sekoittaen. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi.  Sekoita kermavaahto puukauhalla jäähtyneeseen ja haaleaan suklaaseen vähän kerrallaan. Murenna Dominokeksit täytteen joukkoon. Säästä pari keksiä koristeluun. Sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Levitä täyte pohjien päälle. Tarkista, että kakku pysyy suorana. Sulata 100 grammaa valkosuklaata ja 25 grammaa voita mikrossa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun kannen päälle lastalla. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään. Koristele kakku kukin, viikunoin ja Dominokeksein. Kukkien varret kannattaa kääriä folioon, mikäli ne eivät ole syötäviä.