Ainekset

Pohja

175 g Domino Original-keksejä
35 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte

liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (n. 3dl) säilykemangoa soseutettuna
2 tl vaniljasokeria
1,5-2 dl sokeria
  ripaus jauhettua kardemummaa
1 dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu

Koristeluun

3 dl säilykemangoa soseutettuna
2 tl vaniljasokeria
  mintunlehtiä

Tee näin

Murskaa Dominot tehosekoittimessa rouheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (10 cm x 33 cm) pohjalle ja reunoille.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valuta ja soseuta täytteeseen tuleva säilykemango. Sekoita tuorejuuston joukkoon mangosose, vaniljasokeri, sokeri sekä kardemumma.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Sekoita liivateseos juustoseokseen ja kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai yön yli.

Kastikkeeseen tulevaa mangoa ei tarvitse välttämättä valuttaa. Mausta mangosose vaniljasokerilla ja koristele kakku maustetulla mangokastikkeella. Lopun kastikkeeen voi tarjota kulhosta. Viimeistele kakku mintunlehdillä – ja herkku on valmis tarjoiltavaksi.

Vinkki

Raidallisen koristelun sijasta voit päällystää juustokakun kokonaan mangososeella keltaiseksi.