Ainekset

Jäätelökakku

2 1/2 L suklaajäätelöä
200 g Fanipala-keksejä

Tumma suklaakastike

2,5 dl kermaa
100 g Fazer Premium leivontasuklaata

Koristeluun

  tummaa suklaakastiketta (resepti yllä)
  kaupan valmista suklaakastiketta
  manteleita
  hasselpähkinöitä
muutama Fanipala

Tee näin

Kuutioi jäätelö ja anna sen pehmetä hetken huoneenlämmössä.

Vuoraa kolmen litran vetoinen kulho kelmulla niin, että kelmua ulottuu reilusti reunojen yli työtasolle asti – tarvitset noin kolme limittäin asetettua kerrosta kelmua, jotta sitä on riittävästi. Lusikoi kulhoon jäätelöä siten, että keskelle jää kuoppa. Murusta Fanipalat kuoppaan ja lusikoi päälle loput jäätelöstä.

Nosta kelmun liepeet ylös jäätelöpallon päälle ja kieputa tiukasti yhteen. Voit muotoilla palloa varovasti kämmenten välissä, jotta se on tasaisen pyöreä kaikkialta. Laita kulhossaan pakastimeen jäähtymään ainakin neljäksi tunniksi.

Valmista suklaakastike sulattamalla paloiteltu suklaa kermaan miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Ota jäätelökakku pakastimesta ja poista kelmu. Valuta jäisen kakun päälle molempia suklaakastikkeita. Koristele rouhituilla pähkinöillä ja Fanipaloilla ja laita tarjolle. Jäätelökakku pysyy huoneenlämmössä kasassa noin 30 min, joten se on hyvä laittaa tarjolle heti.