Ainekset (8-10 hengelle)

Pohja

1 pötkö (170 g) Fazerin Perinteisiä piparkakkuja
75 g voita

Täyte

4-5 liivatetta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl  piparkakkumaustetta
1 sitruunan mehu

Koristeluun

  marenkia
  Fazer Piparipari -keksejä

Tee näin

Hienonna piparkakut tehosekoittimessa hienoksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele pipariseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle ja reunoille.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja maitorahka sekaisin. Vispilöi täytteeseen kerma, sokeri, vaniljasokeri ja piparkakkumauste. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Lusikoi täyte piparipohjan päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli. Koristele kakun pinta murskatulla marengilla. Kokoa marenkimurskasta ”lumikasoja” kakun pinnalle ja asettele pipariukot ja -muorit marenkikasojen väleihin sopiviin kohtiin.