Ainekset (n. 24 annosta)

Pohja (2 uunipellillistä)

250 g voita
2 dl  sokeria
6 keltuaista
3 dl  vehnäjauhoja
3 tl  leivinjauhetta
2 dl  maitoa
173 g Fazer Marianne-keksejä rouhittuna (1 keksipötkö)

Marenki

6 valkuaista
3 dl sokeria

Täyte

5 dl  kuohukermaa
250 g mascarponea
1,5 dl  tomusokeria
½ sitruunan mehu
1 l mansikoita

Pinnalle

  tomusokeria
1 l mansikoita
  tuoretta minttua

Tee näin

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle Marianne-keksit.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria hiljalleen vatkaamisen aikana. Levitä marenkivaahto taikinapohjan ja keksirouheen päälle. Paista 170-asteisessa uunissa kiertoilma-toiminnolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä kokonaan.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon varovasti mascarpone. Lisää sokeri ja sitruunan mehu. Levitä täyte toisen pohjan päälle. Viipaloi kermatäytteen päälle mansikoita ja laita sinne tänne reunoille tuoreita mintunlehtiä. Nosta toinen pohja täytteen päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Kokoa viipaloiduista mansikoista ja tuoreista mintun lehdistä pinnalle kukkaniitty.