Ainekset (n. 12 annosta)

Pohja

173 g Fazer Marianne-keksejä (1 keksipötkö)
50 g voita

Täyte

5 kpl  liivatelehteä
100 g Fazer Taloussuklaata sulatettuna
3 dl  kuohukermaa 
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl  sokeria
1 limetin kuori raastettuna
1 limetin mehu

Raidat pinnalle

6kpl Fazer Marianne-keksejä

Tee näin

Hienonna keksit tehosekoittimella hienoksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun vuoan (Vuoan koko n. 19 x 25 cm) pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata taloussuklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja limetin kuori sekaisin. Lisää kermavaahto ja sekoita täyte tasaiseksi. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumennettuun limetin mehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Ota täytteestä 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen sulatettu suklaa. Kaada valkoinen täyte keksipohjan päälle ja lusikoi sen päälle suklaatäyte sinne tänne. Sekoittele suklaatäytettä veitsen kärjellä niin, että saat tehtyä kauniin marmorikuvion kakun sisälle ja pinnalle. Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä kakkua jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.

Hienonna keksit tehosekoittimella hienoksi jauhelmaksi ja ripottele keksijauhelma sabloonan avulla kakun pinnalle raidoiksi. Tee sabloona esim. leivinpaperista leikkaamalla paperiin haluamasi kokoiset raidat.

Vinkki:

Tarjoa kakku valmiiksi leikattuina leivoksina!