Suomen kauppojen leipävalikoima on todella laaja ja suuressa osassa saatavilla olevista leivistä on paljon kuituja.

Monet suomalaiset ovat ymmärtäneet kuitujen merkityksen vatsan ja suoliston hyvinvoinnille. Toisaalta leivän syönti on vähentynyt vuosien saatossa ja monen suomalaisen tulisikin syödä nykyistä enemmän viljatuotteita ja kuituja. Kaikki eivät saa ravinnosta riittävästi elimistölle tärkeitä kuituja.

Leipä on aito ja maistuva paketti oikeita ravintoaineita. Leipä on oiva proteiinin ja kuidun lähde.

Kuitujen lisäksi leipä sisältää myös hyviä hiilihydraatteja. Jos leivässä on esimerkiksi siemeniä, leivästä saa hyviä rasvoja. Täysjyväviljatuotteet ovat myös proteiinin lähde. Leipä ja viljatuotteet yleensäkin ovat siis erittäin hyviä ravinnonlähteitä.

Leivästä saatavat hiilihydraatit pitävät pitkään kylläisenä. Niiden ansiosta verensokeri pysyy pitkään tasaisena, eikä nälän tunne synny helposti. Kun verensokeri pysyy tasaisena, ei tarvitse napostella jatkuvasti. Leipä on siten hyvää ravintoa myös painoaan tarkkailevalle.

Artikkeliin on haastateltu Uudenmaan Martat ry:n kotitalousneuvoja Aino Postia.