Ainekset (6 annosta)

6 viipaletta Fazer Vatsaystävällinen Ruis, Kaura tai Gluteeniton -leipää
3 dl cashewpähkinöitä
  vettä liottamiseen
1 tl sitruunamehua
noin 1/2 tl suolaa
noin 1/2 dl vettä
1 maitohappobakteerikapseli
kourallinen tuoretta ruohosipulia silputtuna

Tee näin

Laita cashewpähkinät kulhoon ja kaada kylmää vettä pähkinöiden päälle niin paljon, että ne peittyvät. Jätä pähkinät likoamaan jääkaappiin yön yli.

Kaada liotusvesi pois. Soseuta pähkinät tehokkaalla tehosekoittimella sileäksi massaksi yhdessä suolan, sitruunamehun ja veden kanssa. Lisää vettä tarvittaessa.

Sekoita joukkoon maitohappobakteerikapselin sisältö ja anna tuorejuuston tekeytyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Siirrä tuorejuusto jääkaappiin yöksi.

Sekoita lopuksi joukkoon silputtu ruohosipuli ja nauti Fazer Vatsaystävällinen -leipien kanssa.

Huom! Fodmap-ruokavaliota noudattavien kannattaa olla varovainen testatessa tahnaa, koska tuoreet cashew-pähkinät voivat aiheuttaa vatsaoireita ja niitä ei suositella syötäväksi fodmap-ruokavaliossa.