Ainekset (4 annosta)

Kasvisversio:

2 viipaletta Fazer Vatsaystävällinen Ruis, Kaura tai Gluteeniton -leipää
2 rkl pestoa
4 viipaletta mozzarellaa
4 viipaletta tomaattia
basilikanlehteä
2 rkl mozzarellaraastetta

Pesto

1 ruukku tuoretta basilikaa
50 g pinjansiemeniä
1-2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
50 g parmesaani- tai pecorinojuustoa
1 dl oliiviöljyä

Lihaversio:

2 viipaletta Fazer Vatsaystävällinen Ruis, Kaura tai Gluteeniton -leipää
2 rkl ketsuppia
4 viipaletta ylikypsää kinkkua
4 viipaletta suippopaprikaa
1 viipaletta punasipulia
4 oksaa tuoretta timjamia
2 rkl mozzarellaraastetta

Tee näin

Valmista pesto. Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa ja soseuta tahnaksi. Voit tehdä peston jo etukäteen valmiiksi tai käyttää kaupan valmiita pestoja.

Voitele leivät haluamallasi levitteellä, kuten pesto tai ketsuppi. Leikkaa tomaatit, mozzarella, kinkku, paprika ja sipuli viipaleiksi. Raasta mozzarella tarvittaessa. Kokoa haluamasi täytteet voidelluille leiville ja ripottele mozzarellaraaste viimeiseksi leipien päälle. Laita leivät leivinpaperin päälle uunipellille ja uuniin noin 175-200 asteeseen. Paista, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Nauti heti.