Ainekset (6 annosta)

6 viipaletta Fazer Vatsaystävällinen Ruis, Kaura tai Gluteeniton -leipää
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
  vettä liottamiseen
500 g porkkanoita
5 isoa valkosipulinkynttä
2-3 rkl oliiviöljyä
  suolaa
(ripaus chilijauhetta)

Tee näin

Liota auringonkukansiemeniä kylmässä vedessä 1-2 tuntia niin, että siemenet ovat kokonaan veden peitossa. Kaada liotuksen jälkeen vesi pois.

Kuori porkkanat ja lohko ne. Laita porkkanat ja valkosipulinkynnet (kuorineen) uunipellille. Sekoita joukkoon yksi ruokalusikallinen öljyä ja suolaa. Paahda porkkanoita ja valkosipuleita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä.

Valuta auringonkukansiemenet ja laita ne jäähtyneiden porkkanoiden joukkoon. Purista valkosipuleiden sisus pois kuorista auringonkukansiementen ja porkkanoiden sekaan. Soseuta kaikki aineet tasaiseksi seokseksi. Lisää tarvittaessa hieman öljyä, kunnes levitteen koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja halutessasi ripauksella chilijauhetta.

Levitä valmis porkkanalevite esimerkiksi Vatsaystävällinen -leiville ja nauti. Porkkanalevite toimii sellaisenaan leivillä, mutta levitteen lisäksi leiville voi viipaloida esimerkiksi avokadoa, savutofua tai murustaa saksanpähkinöitä.