Ainekset (4 annosta)

4 kpl Fazer Vatsaystävällinen Kaura -leipää
1 kypsä avokado
1/2 tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl sitruunan mehua
1 tl  hunajaa
100 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 dl  fariinisokeria
1 dl  soijakastiketta
1 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl seesamiöljyä
1 dl hienonnettua tuoretta korianteria

Tee näin

Halkaise herkkusienet tai laita ne neljään osaan, jos käytät jumbo-herkkusieniä. Pyöritä sienet rypsi-tai oliiviöljyssä ja paahda niitä 220 °C uunissa noin 10-15 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä ja ovat kutistuneet noin puoleen.

Keitä fariinisokeri, soija, seesaminsiemenet kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää sen jälkeen seesamiöljy ja paahdetut sienet. Anna seoksen kiehahtaa ja jäähdytä se. Anna sienien marinoitua jääkaapissa vähintään kolme tuntia mutta mieluiten yksi vuorokausi ennen tarjoilua.

Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Sekoita ne keskenään ja lisää joukkoon hunaja. Halkaise avokado, poista siemen ja kuori hedelmäliha kuoresta sitruunan ja hunajan joukkoon. Riko avokadon rakenne haarukalla tai käsin karkeaksi pyreeksi.

Valuta herkkusienet, annostele avokado kauraleivän pohjalle ja nosta herkkusienet pyreen päälle ja ripottele korianteri sienien päälle. Nosta lopuksi palaleivän kansi täytteiden päälle.