Ainekset

Leivät

6 siivua Fazer Real -leipää
200 g  kylmäsavuporoa
1 prk  smetanaa
50g tuorejuustoa
  rosmariinia
  ruohosipulia
  suolaa
  mustapippuria

Leipätikkuihin tarvitset

2 valkosipulin kynttä
  reunapalat Fazer Real -leivästä
  voita
  öljyä

Tee näin

Leikkaa leivästä reunat pois ja säästä ne valkosipulitikkuihin. Leikkaa jäljelle jäänyt osa neljään osaan ja paahda 200 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia tai kunnes pinta muuttuu rapeaksi.

Leikkaa kylmäsavuporo hienoiksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon smetana, tuorejuusto ja hienoksi leikattu ruohosipuli sekä rosmariini. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Tee lusikalla pieni kuula kylmäsavuporotartarista paahdetun leivän päälle. 

Koristele ruohosipulilla.

Näin valmistat leipätikut: 

Paahda leipätikkuja kuivalla pannulla pari minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pannulla pari nokaretta voita ja kevyesti murskatut valkosipulin kynnet. Pyöräytä ja jatka paistamista pari minuuttia. 

Kaada paistetut leipätikut talouspaperin päälle, johon ylimääräinen rasva imeytyy.

Real-leivästä loihdit helposti suolaiset sormisyötävät juhliin. KATSO VIDEOLTA KUINKA juhlatarjottavat tehdään. 

Joonas Hämäläinen
MasterChef-voittaja