Ainekset (4 annosta)

4 viipaletta Fazer Paahto (Täysjyvä, Kaura tai Viisi viljaa) -leipä
12 kpl vihreää parsaa
1 kpl punaista ja/tai keltaista paprikaa
4 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
1 kpl kurkku
4 rkl ruoanlaittojogurttia
2 kpl valkosipulinkynsi
  yrttejä (esim. tilli, minttu, lehtipersilja)

Tee näin

Valmista aluksi tsatsiki maustumaan pari tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa kurkku pitkittäin halki neljään osaan ja koverra siemenet lusikalla pois. Leikkaa kurkku noin 3 mm paloiksi, suolaa ne ja anna kurkun mehustua puoli tuntia. Valuta kurkku ja sekoita joukkoon jogurtti, raastettu valkosipuli ja mielesi mukaan hienonnettuja yrttejä.

Leikkaa parsat paahtoleivän pituisiksi ja paprikasta noin 2 x 2 cm paloja. Sivele parsa ja paprika kevyesti oliiviöljyllä, ripottele niiden pintaan suolaa ja grillaa paahtoleipä, parsa ja paprikapalat. Nosta grillatulle leivälle ensin tsatsiki. Kasaa tsatsikin päälle paprika ja sitten parsat.