Ainekset

200 g  Fazer Real -leipää
75 g suolatonta voita
½ dl fariinisokeria

Vadelma-mascarpone-mousse

240 g mascarpone-juustoa
1 dl ranskankermaa
1 rasia tuoreita vadelmia
½ dl tomusokeria

Mallas streussel

25g voita
25g mämmimallasjauhoja
25g  sokeria
25g vehnäjauhoja

Tee näin

Hienonna Fazer Real -palat leipäveitsellä tai yleiskoneessa pieneksi rouheeksi. Kaada päälle voisula ja fariinisokeri. Sekoita huolellisesti. Muotoile leipämassa kakkuvuokaan ja laita vuoka jääkaappiin noin tunniksi, jotta massa hieman kovettuu. Valmistele sillä välin vadelmamascarpone-mousse ja mallas streussel.

Sekoita mascarpone-juusto, ranskankerma, tomusokeri ja vadelmat huolellisesti keskenään. Säästä muutama kaunis vadelma annoksen koristeluun.

Sekoita huolellisesti huoneenlämpöinen voi, mämmimallasjauhot, sokeri ja vehnäjauhot, jotta saat streusselin kaltaista murua. Levitä murut vuokaan ja paista uunissa 160°C 15–20 minuuttia. Anna streusselin jäähtyä.

Ota kovettunut Fazer Real -muruseos jääkaapista ja asettele se tarjoiluastialle. Nostele päälle ilmavasti vadelmamoussea. Koristele tuoreilla vadelmilla ja mallas-streusselilla.

Top Chef Suomi -kokkiohjelman voittaja 2012