Ainekset (8 annosta)

1 Fazer Viljatar tai Kauratar -leipä
200 g yrtti- tai aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
150 g voimakasta juustoa (grana padana, pecorino ym.)
150 g mozzarellaa (voi käyttää myös mozzarella-juustoraastetta)
1 iso tomaatti
3 tl yrttiseosta tai 1/2 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (basilika, oregano, lehtipersilja, timjami ym.)

Tee näin

Kuutioi tomaatti ja hienonna tuoreet yrtit, jos käytät niitä. Raasta ja/tai viipaloi kaikki juustot ja yhdistä ne. Jätä puolet juustoseoksesta ripoteltavaksi leivän pinnalle ja lisää loppuun juustoseokseen mukaan kaikki muut ainekset. Sekoita tasaiseksi täytteeksi.

Leikkaa leipään haluamasi kuvio niin, että viillot yltävät melkein pohjaan asti. Täytä leipään syntyneet vaot täytteellä. Laita leipä reilunkokoisen alumiinifolion päälle uunipellille. Välttääksesi folion tarttumisen leipään, voitele alumiinifolio voilla tai käytä folion ja leivän välissä leivinpaperia. Taittele alumiinifolion reunat tiiviisti leivän ympärille.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on lähes sulanut. Sen jälkeen avaa foliota hieman ja ripottele loput juustosta leivän päälle ja laita takaisin uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja leipä saanut ihanan rapean kuoren. Tarjoa heti.