Ainekset

 8 siivua Fazer Paahto Täysjyvä
1 pkt fetajuustoa
200 g kalkkunaleikettä / kalkkunafileetä
100 g pestoa
100 g tuorejuustoa
  tomaattia
  salaattia

Pesto

1 puntti basilikaa varsineen
1 valkosipulin kynsi
50 g  parmesaania
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl pinjansiemeniä
  suolaa
  mustapippuria
  sitruunan mehua

Tee näin

Paahda puolet leivistä paahtimessa ja nosta sivuun aikuisten leipiä varten.

Levitä paahtamattomille leiville tuorejuustoa ja paahdetuille pestoa. Ohje itsetehtyyn pestoon alhaalla. 

Laita molemmille leiville salaattia ja lisää kalkkunasiivut. Laita lasten leiville tomaattisiivut ja murustele aikuisten leiville fetajuustoa.

Paina leipien päälle kannet ja leikkaa kolmioleiviksi.

Pesto

Revi basilika mortteliin. Raasta joukkoon valkosipuli sekä parmesaani. Lisää lopuksi oliiviöljy ja pinjansiemenet. Jauha sileäksi tahnaksi ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä.

Mausta lopuksi suolalla, mustapippurilla ja sitruunanmehulla.

 

Joonas Hämäläinen
MasterChef-voittaja