Ainekset (2 annosta)

2 Fazer Juuresleipä Palsternakka & Porkkana tai Punajuuri & Porkkana -leipää
60 g (n. 1/2 dl) tapenadea (30 g (ruokalusikka) per leipä)
100 g (1dl) hummusta (50 g (1/2 dl) per leipä)
1 dl  porkkanaraasteetta (1/2 dl per leipä)
leivän pituista pätkää kurkkua pitkittäisviipaleina

Tapenade

150 g (1 1/2 dl) mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja
1/2 dl oliiviöljyä
  mustapippuria maun mukaan
1/2 (maun mukaan) valkosipulinkynsi 
  persiljaa, rosmariinia, timjamia maun mukaan

Hummus

1 prk (n. 200 g) kypsiä kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesamiöljyä
1 (maun mukaan) valkosipulinkynsi
1 rkl tahinia (seesamitahnaa)
1 tl (maun mukaan) suolaa

Tee näin

Valmista tapenade ja hummus. Laita tapenaden kaikki ainekset tehosekoittimeen ja valmista tahnaksi. Tapenadea kannattaa tehdä reilumpi satsi, koska pientä määrää on vaikea tehdä ja tahna säilyy hyvin jääkaapissa.

Hummus valmistuu myös yhdistämällä kaikki ainekset tehosekoittimessa tahnaksi. Hummustakin kannattaa valmistaa reilumpi määrä, koska säilyy hyvin jääkaapissa ja on vaikea tehdä pientä määrää. Voit myös käyttää valmiita kaupantahnoja leipiin.

Kuori ja raasta porkkanat sekä leikkaa kurkku. Voitele leivät niin, että toiselle viipaleelle tulee tapenadea ja toiselle hummusta. Laita leipien väliin kasvikset ja nauti herkullisesta kasvisjuuresleivästä.