Ainekset (8 annosta)

1 Fazer Viljatar tai Kauratar -leipä
100 g voita
1/2 dl ruohosipulia
3 tl yrttiseosta tai 1/2 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (basilika, oregano, lehtipersilja, timjami ym.)
2 valkosipulinkynttä
300 g juustoa (emmental, gruyere ym.)

Tee näin

Hienonna valkosipuli, ruohosipuli ja tuoreet yrtit, jos käytät niitä. Raasta kaikki juusto ja jätä puolet raastetusta juustosta ripoteltavaksi leivän pinnalle ja lisää loppuun juustoraasteeseen mukaan kaikki muut ainekset. Sekoita tasaiseksi täytteeksi.

Leikkaa leipään haluamasi kuvio niin, että viillot yltävät melkein pohjaan asti. Täytä leipään syntyneet vaot täytteellä. Laita leipä reilunkokoisen alumiinifolion päälle uunipellille. Välttääksesi folion tarttumisen leipään, voitele alumiinifolio voilla tai käytä folion ja leivän välissä leivinpaperia. Taittele alumiinifolion reunat tiivisti leivän ympärille.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes täyte on lähes sulanut. Sen jälkeen avaa foliota hieman ja ripottele loput juustosta leivän päälle ja laita takaisin uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja leipä saanut ihanan rapean kuoren. Tarjoa heti.