Ainekset

Tillikraavattu siika

1 siikafilee
½–¾ tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus rouhittua musta- tai valkopippuria
1 rkl  tillisilppua

Kuullotettu fenkoli

1 salaattifenkoli
1 rkl öljyä
  suolaa, hunajaa

Marinoitu parsakaali

1 (300 g) parsakaali 
  vettä, suolaa
1 rkl öljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl hunajaa
  pippuria
  tuoretta rakuunaa

Tee näin

Tillikraavattu siika

Leikkaa siikafilee vinottain nahkaa myöten ohuiksi viipaleiksi ja siirrä viipaleet matalalle lautaselle. Ripottele suola, sokeri, pippuri ja tillisilppu viipaleiden päälle. Anna maustu 15 minuuttia.

Kuullotettu fenkoli

Halkaise fenkoli, poista puolikkaista kova kantaosa kahdella vinolla viillolla. Suikaloi puolikkaat. Pane öljy ja suikaleet pannuun. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes fenkoliviipaleet ovat hiukan pehmenneet. Mausta suolaripauksella ja hunajalla.

Marinoitu parsakaali

Irrota parsakalin kukinnot ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kukinnot nopeasti kylmällä vedellä. Viipaloi kukinnot, valuta öljy, viinietikka ja hunaja päälle. Mausta pippurilla ja rakuunalla.

Ideoita Real partypalojen päällisiksi

Kinkkua ja melonia

tuorejuustoa tai rasiamargariinia
vihreää salaattia (esim. mache) tai vesikrassia
hunajamelonia
ilmankuivattua kinkkua

Siikaa ja fenkolia

tuorejuustoa
tillikraavattua siikaa*)
kuullotettua fenkolia*)

Tofua ja rucolaa
rucolaa
kylmäsavutofuviipaleita paistettuna tai grillattuna
ituja tai itusekoitusta
(syötäviä kukkia)

Sinihomejuustoa ja mustaherukkahilloa

sinihomejuustoa
ananasta
mustaherukkahilloa
saksanpähkinää

Marinoitua parsakaalia ja kinkkua

sinappikinkkua tai paahtopaistia
marinoitua parsakaalia*)
punasipulia
oreganoa