Ainekset (2 annosta)

4 viipaletta Fazer Paahto -leipää (Täysjyvä, Kaura tai Ruis)
  ruokaöljyä tai voita leivän paistamiseen
4 kpl kananmunaa
1 dl kuohukermaa
  hyppysellinen suolaa
1/2 rkl voita paistamiseen
4 viipaletta Serrano-kinkkua
  mustapippuria
  ruohosipulia

Tee näin

Levitä kinkkuviipaleet uunipellille ja paista niitä 160 °C noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat rapsakoita. Imeytä ylimääräinen rasva talouspaperille.

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää joukkoon suola ja kerma. Sekoita seos tasaiseksi. Lämmitä paistinpannu tai paistokasari, sulata voi pannussa ja sekoita muna-kermaseos voin joukkoon. Sekoita kokkelia koko kypsymisen ajan pohjaa myöten silikoninuolijalla tai puulastalla. Kokkeli on valmista, kun kananmuna on hyytynyt pehmeäksi seokseksi.

Paista tai paahda paahtoleivät. Nosta kokkeli leipien päälle ja murenna kinkku sormin pieniksi paloiksi kokkelin päälle. Mausta mustapippurilla ja esimerkiksi hienonnetulla ruohosipulilla.

Vinkki: Voit korvata Serrano-kinkun myös pekonilla tai Parma-kinkulla.