Lakritsi 50-luvulta

Sota-aikana puutetta oli peruselintarvikkeistakin ja salmiakki sai odottaa todellista tulemistaan. Kerrotaan kuitenkin, että lakritsia valmistettiin Fazerilla sotavuosina ajoittain. Lääketeollisuus tarvitsi kipeästi saatavissa olevia raaka-aineita ja siksi lakritsikoneet taukosivat välillä.

Vuoden 1952 Helsingin olympialaiset liputtivat uutta upeaa aikaa Suomelle. Nuorisokulttuuri saapui kaupunkeihin ja mustavalkotelevisio oli uusinta tekniikkaa. Nykyisen Euroopan Unionin perustus sorvattiin 1957, mutta sitäkin merkittävämpi tapaus taisi olla Elviksen syntinen lanne.

Fazerilla kehiteltiin uusia salmiakkeja, mutta päivänvalon ne näkivät vasta seuraavalla vuosikymmenellä, kun Fazerin salmiakkituotanto käynnistyi vihdoin toden teolla.

Koko kansan mauksi salmiakki nousi seuraavien vuosikymmenten valloitusaikana, jolloin salmiakkikulttuuri kehittyi rintarinnan makeisteollisuuden kanssa.