Anisa oli Fazerin ensimmäinen salmiakki

Fazerin salmiakki näki päivänvalon talvisodan aattona, 1938. Elettiin kiihkeää 30-lukua, jota värittivät suuren laman jälkeinen nousu ja sähäkät uudet tuulet kuten paheellinen jazz. 30-luvun graafinen tyylisuunta voimakkaine linjoineen ja väreineen jätti lähtemättömän jäljen salmiakin ulkoasuun tuleviksi vuosikymmeniksi.

Fazerin ihkaensimmäinen salmiakkituote oli nimeltään Anisa, jota valmistettiin Tehtaankadulla rakennuksen 3. kerroksessa. Fazer oli aiemmin alkanut valmistaa lakritsia ostettuaan suomalais-englantilaisen Bisquit-tehtaan. Anisa oli nimensä mukaisesti maustettu anisöljyllä.

Makeisilla herkuttelu ei ollut yleistä vielä 30-luvulla ja harva onnekas sai maistaa mustaa herkkua ennen talvisodan alkua 1939. Salmiakin tarina pysähtyi vuosiksi ennen kuin se oli päässyt kunnolla alkuun.