Ainekset

Marianne-kirsikkamuffinssit 

100g  voita
1dl fariinisokeria
1dl  sokeria
2 munaa
3 dl  vehnäjauhoja
2 tl  leivinjauhetta
1 tl  vaniljasokeria
5 rkl  tummaa kaakaojauhetta 
1 dl maitoa
100 g Fazer tummaa leivontasuklaata
2 dl  Fazer Marianne Crush 
12 kpl  Fazer Marianne -täytekeksejä
6 tuoretta kirsikkaa
  kirsikkahilloa
Huom! Lisää taikinaan pikkuripaus suolaa, mikäli käytät suolatonta voita. 

Kirsikkakuorrute

250 g mascarponea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokera
0,5 Fazer Taloussuklaa-rouhetta
4 rkl kirsikkahilloa
16 tuoretta kirsikkaa

Koristeluun: Tuoreita kirsikoita, Marianne täytekeksejä, Mariannecrushia, sulatettua tummaa suklaata

Tee näin

Muffinssit

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat ja sekoita tasaiseksi.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää taikinan sekaan maidon kanssa.
  3. Sekoita lopuksi joukkoon pieneksi paloiteltu tumma suklaa ja mariannecrush.
  4. Lusikoi 1 rkl taikinaa 12 muffinssivuokaan. Paina taikinan päälle täytekeksit ja annostele loput taikinat täytekeksien päälle. Tasoita taikinaa tarvittaessa lusikalla.
  5. Paista muffinsseja +200 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä muffinssit hyvin ennen hillon ja kuorrutteen laittoa.
  6. Annostele jokaisen muffinssin päälle pieni nokare kirsikkahilloa. Puolita kirsikat, poista kivet ja aseta puolikas kirsikka hillonokareen päälle. Kuorruta valmiit muffinssit kirsikkakuorrutteella.

Kirsikkakuorrute

  1. Notkista mascarpone ja tuorejuusto kulhossa, sekoita joukkoon tomusokeri ja taloussuklaarouhe.
  2. Puolita kirsikat ja poista kivet. Soseuta 6 kirsikkaa sauvasekoittimella ja sekoita sose täytteeseen.
  3. Pilko loput kirsikat ihan pieneksi kuutioksi ja sekoita täytteeseen. Annostele täyte pursotinpussiin ja pursota muffinssien päälle.
  4. Koristele kuorrutetut muffinssit puolitetuilla täytekekseillä, kirsikoilla, sulatetulla suklaalla ja mariannecrushilla.

 

Herkullisen reseptin on luonut Kaakao kermavaahdolla -blogin kirjoittaja Minka. Resepti oli mukana Nams! Herkkuhaasteessa.