Sopiiko suklaa paremmin yhteen viinin vai kahvin kanssa?

Makuasioita, kummasta juomasta pitää enemmän. Molemmat toimivat suklaan kanssa oikein hyvin.

Suklaata ja kahvia voi maistella erilaisina makupareina. Kahveja on useita eri paahtoasteita vaaleasta tummaan. Myös alkuperäiskahvilajikkeista löytyy yllättäviä ja mielenkiintoisia makupareja.

Tummien sävyjen ystäville:

Paulig Kenya + Karl Fazer Tumma 200 g tai 37 g - aromikas, hapokas yhdistelmä

Lempeiden makujen ystäville:

Paulig Columbia + Karl Fazer pähkinäsuklaat (hasselpähkinä-mantelipatukka, pähkinälevy, pähkinärouhelevy) - korostaa molempien pähkinäisiä aromeja

Suklaan ja viinin yhdistämisen tekee erityisen mielenkiintoiseksi kummankin moninaisuus. 

Löytöretkellä suklaan ja viinin erilaisiin makuyhdistelmiin tavoitellaan mielenkiintoisten parien löytämistä.

2 Wines Colombia Crest (Cabernet Sauvignon) sopii yhteen hyvin Fazer Pure Dark 70% Cocoa -suklaan kanssa. Harmoninen yhdistelmä, jossa maut tukevat toisiaan erinomaisesti. Torresin Floralis Moscatel Oro hyvin viilennettynä toimii suklaan parina jälkiruokana. Makuparina sille esimerkiksi Geisha Dark, Geisha Original ja monet tummat suklaat makusi mukaan.