Näyttää hodarilta - maku on jotain aivan muuta. Uskallatko testata kotona?

Sämpylä (eclair)

250 g maitoa
250 g vettä
230 g suolattua voita
280 g vehnäjauhoja
6 g muscovado -sokeria
6 g merisuolaa
600 g kananmunia

Kiehauta maito, vesi ja voi. Lisää kaikki kuivat ainesosat kerralla ja sekoita voimakkaasti kunnes massa ei tartu kattilan laitaan. Vispaa kananmunat ja lisää massaan vähän kerrallaan. Muotoile leivinpaperille ja paista 170 asteessa kunnes pinnan väri on sopiva. Anna jäähtyä ennen täyttämistä. 

Nakki (suklaajäädyke)

145 g maitosuklaata
40 g tummaa suklaata 72 %
180 g kuohukermaa kevyesti vispattuna
120 g kananmunankeltuaisia
70 g hienoa sokeria
40 g kaakaonibsejä

Sulata suklaa noin 30 asteiseksi ja lisää kevyesti paahdetut kaakaonibsit.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa kunnes massan lämpötila on 84 astetta. Ota pois vesihauteesta ja jäähdytä vatkaamalla. Lisää ensin kermavaahto suklaaseen ja yhdistä sitten molemmat massat.

Nakin kuori (vadelmakuorrutus)

70 g kermaa (rasvapitoisuus 35 %)
200 g maitosuklaata (Papouasie)
130 g valkosuklaata (Blanc Satin)
2 g sitruunamehutiivistettä
80 g vadelmapyreetä
2 tippaa punaista elintarvikeväriä

Kiehauta kerma ja sekoita siihen molemmat suklaat. Lisää sitruunamehu ja kevyesti lämmitetty vadelmapyree. Lisää väriä nakin värin saamiseksi. Jäähdytä 35-asteiseksi ennen käyttöä.

Laita alustalle tuorekelmupaloja ja levitä vadelmakuorrutusta kelmuille. Muotoile kelmulle nakki ja laita pakkaseen kunnes jähmeää. 

Ketsuppi (mansikkapyree)

200 g mansikkapyreetä
70 g vettä
10 g limemehua
20 g hienoa sokeria
4 g agar agaria

Kiehauta kaikki ainekset ja kaada reunalliseen astiaan, joka on vuorattu tuorekelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa. Riko rakenne sauvasekoittimella ja kaada pulloon käyttöä varten.

Sinappi (tyrni-valkosuklaa)

200 g hienoa sokeria
300 g kermaa (rasvapitoisuus 35 %)
60 g tyrniä
80 g valkosuklaata

Kiehauta karamellia sokerista ja kermasta. Jäähdytä hieman ja lisää tyrnimarjat. Soseuta sauvasekoittimella, lisää sulatettu valkosuklaa ja painele massa siivilän läpi. Pullota käyttöä varten.  

Sipulirouhe (manteli-pähkinänougat)

150 g hienoa sokeria
40 g Isomalt-sokeria
100 g kaltattuja manteleita
45 g hasselpähkinöitä
merisuolahiutaleita maun mukaan

Sulata molemmat sokerit, lisää mantelit ja pähkinät. Levitä tarttumattomalle alustalle ja anna kovettua. Rouhi sopivankokoiseksi rouheeksi ja lisää maun mukaan suolaa. Lisää juuri ennen tarjoilua.

Annoksen kokoaminen

Kääri nakit kelmusta ja aseta halkaistun sämpylän sisälle. Koristele ketsupilla ja sinapilla.

Ripottele päälle sipulirouhetta.