Maitosuklaata

Miten säilytät suklaan? Voiko suklaan sulattaa mikrossa? Näihin kysymyksiin saat vastauksen lukemalla tämän artikkelin.

Säilytä suklaan maku

Suklaa säilyy parhaiten viileässä ja kuivassa kaapissa. Lähellä olevat voimakkaat tuoksut saattavat muuttaa suklaan makua, joten on paras säilyttää herkku omassa pakkauskääreessään.

Jääkaappi ei ole suklaan oikea säilytyspaikka, sillä huoneenlämpöön siirrettäessä kosteus- ja lämpötilaerot saattavat vaikuttaa suklaan ulkonäköön.

Vältä vettä kun työstät suklaata

Suklaa on herkkähipiäinen. Pieni määrä vesihöyryä tai vesitippa saattaa muuttaa suklaan kokkareiseksi. Kuivaa huolellisesti kaikki astiat ennen kuin käsittelet niissä suklaata. Muista kuivata myös kädet.

Sulata suklaa rauhassa

Sulatuksen voit tehdä joko mikrossa tai vesihauteessa kattilassa.

Mikro: Paloittele suklaat tasakokoisiksi paloiksi. Sulata miedolla teholla mikrossa puolen minuutin erissä, sekoittaen välillä, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.

Kattila: Paloittele suklaat (100 g) tasakokoisiksi paloiksi hieman kattilaa suurempaan teräskulhoon. Kiehauta pieni määrä vettä ja nosta kattila levyltä. Laita teräskulho kattilan päälle ja sekoita suklaapaloja rauhallisesti, kunnes suklaa sulaa.

Lisää suklaatietoa: