Ainekset

Pohja

 135g  keksimurua (esim. kaurakeksi)
15g kaakaojauhetta
20g sokeria
55g voisulaa

Suklaamassa

 200g  tummaa Fazer Premium 70% suklaata
 4 kpl   kanamunan keltuaisia
 80g  tomusokeria
 25g  Sambal oelek -tahnaa (tulinen chilitahna)
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g kuohukermaa

Koristelu

 300g  tummaa Fazer Premium 70% suklaata
  kaakaojauhetta

Tee näin

Chili-suklaakakku - kakun pohja

Chili-suklaakakku - kakun pohja

Murskaa keksit pieniksi muruiksi esim. yleiskoneella. Lisää kaakaojauhe ja sokeri murujen sekaan. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele massa vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Chili-suklaakakku

Chili-suklaakakku

Sulata suklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa sulatusteholla. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja chilitahna. Lisää sulatettu suklaa, tuorejuusto ja lopuksi kermavaahto. Sekoita varovaisesti tasaiseksi vaahdoksi. Kaada massa vuokaan, peitä kelmulla tai kannella ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Chili-suklaakakku

Chili-suklaakakku

Suklaakakun koristeiden viimeistely kannattaa tehdä ennen tarjoilua. Sulata 200 grammaa suklaata. Levitä sulanut suklaa leivinpaperilla päällystetylle tarjottimelle tai pellille ja tasoita lastalla. Heiluta alustaa, jotta suklaan pinnasta tulee sileä. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Suklaan jähmetyttyä vuole siitä juustohöylällä ohuita lastuja. Suklaan pehmetessä liikaa aseta se taas hetkeksi kylmään. Säilytä lastuja viileässä.

Sulata jäljelle jäänyt 100 grammaa suklaata vesihauteessa ja koristele jähmettyneen kakun reunat suklaaviiruin lusikalla. Asettele suklaalastut kauniiseen kekoon kakun päälle. Koristele sihdin läpi tomutetulla tummalla kaakaojauheella.

Maailman ihanin suklaakakku on valmis!

Chili-suklaakakku