Ainekset (4 annosta)

Mole-kastike

400 g luomutomaattimurskaa
4 punaista chiliä
5 valkosipulin kynttä
2 sipulia
1 punainen paprika
½ dl rusinoita
½ dl manteleita
½ dl seesaminsiemeniä
1 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kanelia
3 rkl oliiviöljyä
70 g Karl Fazer tummaa suklaata
1 tl himalajansuolaa
1 tl mustapippuria

Pulled Pork

500 g luomuporsaan kassleria
5 dl meksikolaista olutta
3 cm pala inkivääriä
1 lime
1 tl cayennepippuria
1 tl himalajansuolaa
1 tl mustapippuria

Lisäksi

4 Fazer Alku Jyväpalaa
1 dl tuoretta korianteria

Tee näin

Mausta luomuporsaan kassler suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Nosta pala uunivuokaan ja kaada perään olut sekä yhden limen mehu. Kuori ja raasta joukkoon vielä inkivääri. Hauduta 4-6 tuntia 100-asteessa. Revi ylikypsä liha lusikan ja haarukan avulla suikaleiksi ja nostele takaisin nesteen joukkoon.

Kiehauta kattilassa puoli litraa vettä. Pilko chilit ja nostele ne rusinoiden kanssa kuumaan veteen likoamaan noin puoleksi tunniksi.

Paahda manteleita, seesaminsiemeniä, juustokuminaa sekä oreganoa kuivalla pannulla muutama minuutti. Hienonna paahtuneet mausteet morttelissa tai monitoimikoneessa.

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Poista paprikasta siemenet ja pilko se. Kuullota kasviksia öljytilkassa kattilassa, kunnes ne alkavat saamaan hiukan väriä. Lisää sitten tomaattimurska ja mausteet ja anna porista parikymmentä minuuttia. Lisää raastettu suklaa sekä chilit ja rusinat. Aja kastike hienoksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Nostele revittyä possua paahdettujen Fazer Alku Jyväpalojen sisään ja heti perään mole-kastiketta. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Nauti Fazer Alku pulled pork -leivät hyvässä seurassa. 

Kapinakokki