Ainekset

Kaura-pancakes

½ l rasvatonta piimä (laktoositon)
1 ½ dl  Fazer Alku Maistuvampi kaurapuuro -kaurahiutaleita
½ tl suolaa
1 dl sokeria
100 g  voita
4 kananmunaa
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
  Paistamiseen voita ja rypsiöljyä

Porkkana-appelsiinihilloke

4 kuorittua ja pieniksi kuutioiksi leikattua porkkanaa
luomuappelsiini
1 kanelitanko
1 dl hillosokeria
1 dl hyytelösokeria

Tee näin

Kaura-pancakesit

Kaada piimä kattilaan ja keitä kaurahiutaleita siinä noin 5 minuuttia kokoajan sekoittaen. Lisää mukaan sokeri ja suola. Kuutio voi ja lisää se pienin nokarein mukaan puuroon kokoajan sekoittaen. Jäähdytä puuroa noin 10 - 15 minuuttia.

Lisää rikotut munat puuron joukkoon yksitellen. Sekoita hyvin puuroa samalla. Yhdistä ruokasooda, leivinjauhe ja vehnäjauho ja lisää ne puuroon hyvin sekoittaen. Paista valmiista taikinasta voi-öljyseoksessa vähän paksumpia lettuja, mielellään ohukaispannulla.

Porkkana-appelsiinihilloke

Laita kattilaan porkkanakuutiot, raastettu appelsiinin kuori ja puristettu appelsiinin mehu. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää hyytelösokeri joukkoon. Keitä vielä noin 2 minuuttia. Jäähdytä. Hilloke voidaan valmistaa jo edellisenä päivänä.

Liekitys

Laita kuumalle pannulle 2 - 4 kappaletta ohukaisia. Lisää mukaan hilloketta noin 1 dl ja kuumenna. Kun hilloke kuumaa lisää pannulle esim. Grand Marnier -likööriä tai konjakkia. Liekitä ohukaiset. Tarjoa heti esimerkiksi kermavaahdon kera.