Ainekset

Kuppikakut

2 isoa kananmunaa
50 g normaalisuolaista voita
1 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa muscovadosokeria
6 tippaa vanilja-aromia

Kuorrute

8 kpl Dumle Original -karkkia
1 tl vettä

Koristelu

12 kpl Dumle Original -karkkia
4 kpl Fazer lakritsi -patukkaa
  pieniä valkoisia sokeritähtiä
  valkoista sokerimassaa
  mustaa elintarvikeväriä
  elintarvikeliimaa

Tee näin

Kuppikakut

Riko munat kulhoon ja lisää muscovadosokeri, vanilja-aromi sekä voi. Siivilöi jauho ja leivinjauhe samaan kulhoon. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina tasaisesti 8 muffinsivuokaan. Paista 190°C lämpimässä uunissa 10 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä.

Kuorrute

Laita Dumle-karkit sekä vesi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes massa on tasainen ja juokseva. Levitä massa lusikan avulla kuppikakkujen päälle ja anna kuivua hetken.  Pidä kattila miedolla lämmöllä hellalla jotta seos pysyy juoksevana.

Koristelu

Ota 4 Dumle-karkkia ja puolita ne. Pyörittele puolikkaat karkit käsissäsi kunnes saat kahdeksan hienoa palloa.

Aseta jokaisen kuppikakun päälle yksi kokonainen karkki sekä yksi pallo. 

Pyörittele 16 pientä palloa sokerimassasta ja paina litteäksi. Maalaa mustalla elintarvikevälillä pilkut valkoiseen sokerimassaan. Kiinnitä silmät elintarvikeliimalla palloihin.

Kiinnitä elintarvikeliimalla yksi valkoinen tähti jokaisen kokonaisen karkin päälle.

Leikkaa Fazer lakritsi-patukat neljään osaan. Leikkaa patukkapalaset pitkittäin viideksi siivuksi ja poista niistä pyörein.

Leikkaa lakusiivuista pitkiä kolmioita ja poista sisäpuoleltakin kolmio. Jätä kuitenkin yhdelle sivulle alareunaan (pään puolelle) 3mm jalkojen kiinnittämistä varten.  Aseta jalat, 4 per sivu, pään ympäri. Käytä tarvittaessa vähän elintarvikeliimaa.

Vinkki: Jos et jaksa valmistaa muffinsseja alusta asti itse, kannattaa hämähäkeillä koristella ihanan suklaiset Fazer Mini Mudcake -kakut.