Lakritsi saapui Fazerin valikoimiin 1920-luvun lopulla hankolaisen Suomalais-Englantilaisen Biscuittehtaan oston myötä. Fazerin nimissä lakritsin myynti aloitettiin vuonna 1928. Pian tämän jälkeen tuotanto siirrettiin Hangosta Fazerin makeistehtaaseen Tehtaankadulle.

1920-luvun lopulla tuotevalikoima oli runsas: lakritsi taipui tyylikkäiksi lakritsinapeiksi, joihin painettiin leima ihan oikeana käsityönä; kiertyi piipun muotoon ja pyörähti lakupatukoiksi. Lakritsipalat olivat vahvasti anisöljyllä maustettuja.

Lakritsinappien valmistus aloitettiin uudestaan vuonna 1960, mutta lopetettiin sitten vuonna 1965. Kengännauhat olivat 1960-luvun suosikkituote. Täytelakritsit tulivat valikoimiin 1970 - 80-luvulla.

Fazerin lakritsissa käytettävä lakritsijuurijauhe on sekoitus Kiinassa, Iranissa ja Ranskassa kasvatetuista lakritsijuurista.

Fazerin makuprofiiliin sopiva sekoitus sekoitetaan Hollannissa, josta se sitten matkaa Lappeenrannan lakritsitehtaalle ja muuttuu herkulliseksi Fazerin lakritsiksi.