Ainekset

Avokadomousse

2 kypsää avokadoa
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
limetin mehu
2 liivatelehteä
ripaus vastajauhettua mustapippuria
ripaus sormisuolaa

Pohja

4 kpl Fazer Paahto Täysjyvä -leipäviipaletta

Koristeeksi

4 rkl mätiä
muutama salaatinverso (esim. rucolan-verso)

Tarvitset myös

  pöyreitä pohjattomia leivosmuotteja (halkaisijalta n. 6 cm)
  leivinpaperia

Tee näin

Avokadomoussen valmistus

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Halkaise ja kuori avokadot sekä poista kivet. Aja avokadot ja tuorejuusto tasaiseksi, sileäksi massaksi monitoimikoneella tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Vaahdota kerma. Kuumenna limetistä puristettu mehu pienessä kattilassa ja lisää joukkoon vedestä valutetut liivatelehdet koko ajan sekoittaen. Kaada lime-liivateseos tuorejuusto-avokadomassan joukkoon ohuena nauhana massaa sekoitellen. Nostele lopuksi varovasti massan joukkoon kermavaahto ja kääntele seos tasaiseksi. Mausta lopuksi ripauksella sormisuolaa sekä mustapippuria. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Pohjan valmistus

Paahda paahtoleivät rapsakoiksi leivänpaahtimessa. Paina leivosmuotilla leipäviipaleista pohjat leivoksille.

Leivosten kokoaminen

Leikkaa leivinpaperista leivosmuotin syvyinen ja riittävän pitkä suikale. Vuoraa leivosvuoan reunat sisäpuolelta leivinpaperilla, näin mousse ei tartu muottiin ja lopputuloksena on kauniin sileäreunainen leivos. Paina paahtoleipäpyörylä leivosvuoan pohjalle. Lusikoi pohjan päälle avokadomoussea muutaman sentin paksuiseksi kerrokseksi ja laita leivos hyytymään jääkaappiin vähintään tunniksi. Kokoa loput leivokset samalla kaavalla.

Leivoksen viimeistely ja koristelu

Kun leivokset ovat hyytyneet, nosta muotti varovaisesti pois sen ympäriltä. Irroita seuraavaksi leivinpaperisuikale varovaisesti leivoksen reunoilta pois. Viimeistele annos ruokalusikallisella lempimätiäsi sekä salaatinversolla.

Tutustu Tiskivuoren emäntä -blogiin

Resepti tehty yhteistyössä Tiskivuoren emäntä -blogin kanssa