Ainekset (1 annos)

Hunajapaistettu paahtoleipä

1 viipale Fazer Paahto Viisi viljaa -leipää
1 1/2 rkl voita
1 rkl juoksevaa hunajaa

Vadelmatahna

200 g pakastevadelmia
1/2 dl sitruunanmehua
1 1/2 dl sokeria
3 kpl keltuaista
75 g voita pieninä kuutioina

Valutettu jogurtti

1 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia (rasvaa noin 10 %)
ripaus vanilja- tai kardemummajauhetta


Koristeeksi

  tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, ja puutarhamustikoita)
  kuorittuja, kevyesti murskattuja pistaaseja

Tee näin

Valmista vadelmatahna ensimmäiseksi. Painele sulatetut vadelmat soseeksi siivilän läpi. Sekoita vadelmasoseeseen sitruunamehu, sokeri ja keltuaiset. Kaada seos kattilaan, kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Kaada saostunut tahna kulhoon ja nosta se jääkylmällä vedellä täytettyyn suurempaan kulhoon tai tiskialtaaseen. Vatkaa kylmä voi vähitellen kuuman vadelmaseoksen sekaan sähkövatkaimella. Vesikylpy viilentää kulhoa ja jäähtyessään tahna kuohkeutuu hieman.

Kaada valmis tahna hyvin pestyyn lasipurkkiin. Tahnan voi valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi, sillä se säilyy jääkaapissa vähintään viikon.

Valutettu jogurtti valmistuu helposti. Sekoita mielitekojesi mukaan jogurttiin ripaus vaniljajauhetta tai jauhettua kardemummaa. Nosta jogurtti siivilään harsokankaan tai suodatinpaperin päälle ja anna valua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Desistä jugurttia riittää neljään herkkuleipään.

Leipiä varten sulata voi paistinpannussa. Kaada hunaja sulaan voihin ja paista leipäviipale seoksessa kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta.

Nosta rapeapintainen paahtoleipä lautaselle ja kokoa annos: valuta leivän päälle reippaasti vadelmatahnaa ja muutama ruokalusikallinen pehmeää jugurttia. Nosta päällimmäiseksi komea keko tuoreita marjoja ja ripottele rapeudeksi pistaaseja. Herkuttele.

Tutustu Kivistössä-blogiin

Resepti tehty yhteistyössä Kivistössä-blogin kanssa
Resepti tehty yhteistyössä Kivistössä-blogin kanssa