Ainekset (4 annosta)

1 viipale Fazer Paahto Ruis -leipää
1 Granny Smith -omena
1 dl  ruoanlaittojogurttia (10 % rasvaa)
40 g (vajaa 1/2 dl) jokiravunpyrstöjä
4 viipaletta avomaankurkkua
1 oksa  kirveliä
1 rkl  hienonnettua ruohosipulia

Tee näin

Kuori ja raasta omena mikroraastimella ja valuta raaste huolellisesti. Sekoita omenaraaste ja jogurtti. Kuori ja viipaloi avomaankurkku. Valuta jokiravut huolellisesti, hienonna ruohosipuli, nypi kirveli ja sekoita yrtit keskenään.
Paahda paahtoleipä, leikkaa se neljään osaan ja levitä omenajogurtti leipien päälle. Asettele ravut jogurtin päälle, kurkkuviipale rapujen päälle ja koristele leipä lopuksi reilulla hyppysellisellä yrttisekoitusta.

Sommelier, Samuil Angelovin, juomasuositus jokirapuleivälle on ihana samppanja Ruinart Rosé.