Ainekset (10 annosta)

Tarvitset

10 kpl Fazer Paahto Vehnä -leipäviipaletta
2 rkl voita
2 tl sokeria

Täyte

1 dl kuohukermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl fariinisokeria
1 tl sitruunamehua
ripaus vaniljasokeria 

Koristeeksi

  tuoreita vadelmia
  mintunoksia
1 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuna

Tee näin

Karamellisoitujen paahtoleipien valmistus

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paina paahtoleivistä pyöreän muotoisia leivospohjia pyöreää leivos/piparimuottia tai esimerkiksi juomalasia apuna käyttäen.

Sekoita voi ja sokeri tasaiseksi massaksi keskenään. Voitele paahtoleipäpyörylät molemmin puolin voi-sokeriseoksella. Paista paahtoleipiä uuniritilällä muutaman minuutin ajan, tai niin kauan kunnes paahtoleipien pinta on kauniin kullanruskea, ja sokeri on karamellisoitunut paahtoleipien pinnalle.

Jogurttimoussen valmistus

Vaahdota kerma fariinisokerin, vaniljasokerin ja sitruunamehun kera. Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti ja sekoita kertaalleen.

Annoksen kokoaminen ja koristelu

Pursota karamellisoitujen paahtoleipien päälle jogurttimoussea. Koristele tuorein vadelmin sekä mintunoksin. Viimeistele annos pistaasipähkinärouheella.

Tutustu Tiskivuoren emäntä -blogiin

Resepti tehty yhteistyössä  Tiskivuoren emäntä -blogin kanssa
Resepti tehty yhteistyössä Tiskivuoren emäntä -blogin kanssa