Ainekset (12 annosta)

12 viipaletta  Fazer Paahto Täysjyvä -leipää
4 rkl sulatettua voita
avokadoa
250 g  graavilohta
1 punainen chili
1 limen mehu
1 valkosipulinkynsi
  tuoretta korianteria
  tuoretta lehtipersiljaa
  suolaa
  mustapippuria

Tee näin

Ota paahtoleivät leikkuulaudan päälle ja kaulitse ne yksi kerrallaan niin suuriksi kuin saat. Leikkaa leivät pyöreään muotoon leivontamuotilla tai vaikka tyhjän ja pestyn säilyketölkin avulla.
Voitele muffinsivuoka voilla. Voitele pyöreäksi leikatut Fazer täysjyväpaahtoleivät toiselta puolelta kevyesti voisulalla. Painele leivät vuokaan varovasti voideltu puoli ylöspäin. Paahda leipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat rapsakoita ja ottaneet hieman väriä. Nosta paahtoleipäkupit lautaselle jäähtymään.

Valmista sillä välin lohi-avokadotäyte. Kuori ja pilko avokadot pieneksi kuutioksi, osan avokodokuutioista voit painella haarukalla soseeksi. Purista päälle limen mehu. Hienonna valkosipuli ja chili pieneksi ja lisää joukkoon. Pilko graavilohi pieniksi suikaleiksi ja lisää joukkoon. Hienonna yrtit, lisää joukkoon ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Täytä paahtoleipäkupit tahnalla juuri ennen tarjoilua. Koristele yrteillä ja pirskottele hieman limen mehua päälle.

Tutustu Avaruusasema-blogiin

Resepti tehty yhteistyössä Avaruusasema-blogin kanssa
Resepti tehty yhteistyössä Avaruusasema-blogin kanssa