Ainekset (2 annosta)

Pinchot lohella ja persikkasalsalla

1 viipale Fazer Paahto Täysjyvä, Kaura tai Viisi viljaa -leipää
noin 50 g tuoretta lohta
1 tl suolaa
1 tl hienoa sokeria
1/4 tuoretta persikkaa
1/4 tl tuoretta punaista chiliä hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä

Italialainen pincho

1 viipale Fazer Paahto Täysjyvä, Ruis tai Viisi viljaa -leipää
2 keskikokoista (25-30 g) lihapullaa
2 rkl tomaattikastiketta

Tomaattikastike

1 varsisellerin tanko
1/4 purjo
kypsää luumutomaattia
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl vettä
valkosipulinkynttä
  mustapippuria ja suolaa
1 oksa timjamia

Tee näin

Pinchot lohella ja persikkasalsalla

Leikkaa persikka pieniksi kuutioiksi, hienonna chili ja sekoita se persikkakuutioiden ja oliiviöljyn kanssa. Leikkaa lohesta noin 1 cm paksuisia ja noin 4 x 4 cm kokoisia viipaleita ja mausta ne suolan ja sokerin sekoituksella. Anna lohien maustua noin tunti ja paahda ne kuumalla pannulla kypsäksi yhdeltä puolelta. Annostele salsa paahdetulle tai paistetulle leivälle ja nosta kypsät lohiviipaleet salsan päälle. Pincho on valmis nautittavaksi.

Italialainen pincho

Valmista tomaattikastike kuullottamalla kuutioidut selleri ja purjo kasarissa. Lisää pilkotut tomaatit, viipaloitu valkosipuli ja vesi. Keitä kastiketta noin 15 minuuttia, lisää timjami, kiehauta kastike ja anna sen seistä 15 minuuttia. Kastikkeen voi tehdä valmiiksi jo edeltävänä päivänä. Voit myös käyttää valmiskastiketta lihapullien kanssa.

Leikkaa lihapullista tarvittaessa suupalan kokoisia. Lämmitä lihapullat ja sekoita niihin lämmin tomaattikastike. Jos kastike on tehty jo aikaisemmin, lämmitä se lihapullien kanssa. Nosta lihapullat kastikkeineen paahdetun tai paistetun paahtoleivän päälle.