Ainekset (2 annosta)

6 ravunpyrstöä 
2 viipaletta Fazer Paahto Täysjyvä -leipää
  chili- tai oliiviöljyä

Sumakkimarinadi ravuille

½ dl  oliiviöljyä
1 rkl  sumakkia 
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
¼ tl suolaa
  mustapippuria

Hölskytyskurkut

½  kurkku
½ ruukku  kirveliä
½ dl tilliä
1 rkl  etikkaa
2 rkl  vettä
½ tl  suolaa
½ tl sokeria

Kastike

½ prk créme fraichea
2 rkl smetanaa
2 rkl majoneesia
½  sitruunan raastettu kuori
1 tl sitruunanmehua
1-2 rkl tilliä
1-2 rkl  ruohosipulia
ripaus  valkopippuria ja suolaa

Tee näin

Ota ravunpyrstöt sulamaan hyvissä ajoin. Kuori ravut mutta jätä pyrstö kiinni, poista ravun suoli. Sekoita kulhossa sumakkimarinadin ainekset ja sekoita ravut marinadiin. Anna maustua 30 minuuttia. Laita tässä vaiheessa myös puiset varrastikut veteen likoamaan.

Valmista hölskytyskurkut. Mittaa kannelliseen kulhoon etikka, vesi, sokeri ja suola. Puolita kurkku pitkittäin ja kuutioi se pieneksi. Hienonna kirveli ja tilli. Lisää kurkku ja yrtit liemeen, laita kansi tiiviisti kiinni ja hölskytä voimakkaasti hetken. Jätä kurkut jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.

Tee sitten kastike. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

Kuumenna grilli n. 200 asteeseen ja pujota ravunpyrstöt vartaisiin. Sivele paahtoleipien pinta kevyesti chiliöljyllä tai tavallisella oliiviöljyllä. Laita rapuvartaat ensin grilliin ja paista 3 minuuttia. Lisää ritilälle myös leivät ja käännä vartaat. Paista vartaita vielä toiset 3 minuuttia. Sivele paahtoleivän toinenkin puoli öljyllä ja käännä, kun alapinta on saanut kauniin värin.

Kokoa annos laittamalla leivälle ensin muutama ruokalusikallinen hölskytyskurkkuja. Asettele päälle ravut ja valuta lopuksi päälle sopivasti kastiketta.

Tutustu Kivistössä-blogiin

Resepti tehty yhteistyössä Kivistössä-blogin kanssa