Ainekset

Suklaamoussekakku

250 g Fazerin Sininen -suklaata
80 g voita
4 liivatelehteä
2 kananmunaa
1 dl  sokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä 

Suklaaganache

150 g Fazerin Sininen -suklaata 
1 dl kuohukermaa

Tee näin

Suklaamoussekakku

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Ota suklaalevystä 4 palaa koristelua varten erilleen. Sulata loput suklaasta varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vaahdota kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota vielä kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Sulata voi.

Sekoita sulanut suklaa muna-sokerivaahtoon. Yhdistä seokseen myös sulatettu voi ja kermavaahto. Kuumenna 2 rkl vettä, purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Lisää hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte 20 cm leveään vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia kylmässä.

Pinnalle voit asetella koristeeksi marjoja, suklaarouhetta, viikunoita, taateleita, marenkimuruja ja suklaaganachea.

Suklaaganache

Kuumenna suklaa ja kerma kattilassa miedolla lämmöllä. Kun suklaa on sulanut, sekoita voimakkaasti kunnes massa on kiiltävää. Jäähdytä seosta noin 15 minuutin ajan huoneenlämmössä. Tee kuumalla lusikalla munamaisia ”kuulia” kakun pintaan. Massaa voi myös pursottaa ruusukkeiksi kakun pinnalle.

Katso videolta miten valmistat kakun

Videolla Aki tekee kakun reseptin kaksinkertaisena. Reseptin ohje sopii 18 cm vuokaan, kun taas kaksinkertainen versio sopii noin 28 cm vuokaan. 

Reseptin laatinut Mitä tänään syötäisiin

Mitä tänään syötäisiin / MTV