Ensin keitetään ja maustetaan aromein makeismassa. 

Makeinen saa sen jälkeen muotonsa: massa valetaan valulaudoille, jotka on täytetty hienojakoisella maissijauholla, ns. valupuuterilla. Valulautoihin on painettu muotilla eli formulla tuotteen muotoiset syvennykset, joihin makeismassa valetaan.

Tämän jälkeen tuotteita kuivatetaan valulaudoilla kuivatuskaapeissa muutama vuorokausi. Seuraavaksi tapahtuu puuterin poisto; tuotteet seulotaan valukoneessa ja esipuhdistetaan paineilmalla. Karkit jatkavat vielä erilliseen puuterinpoistajaan, jossa ne puhdistetaan paineilmalla ja täryillä.

Puuteria, paineilmaa ja sokerointia

Maistuisiko Pantteri?

Makeisia voidaan pintakäsitellä eri tavoin. Pastillit kiillotetaan kasvipohjaisella kiillotusaineella, pussitettavat Pantterit sokeroidaan tai rakeistetaan.

Sokeroinnissa tuotteet höyrytetään ja ohjataan sokerointirumpuun, jossa karkin kosteaan pintaan sokeri tarttuu hyvin. Pantterit sokeroidaan tavallisella sokerilla. Lumi Pantterit rakeistetaan: raeaihioita kostutetaan rakeistusrummussa rakeistusliuoksella, josta haihdutetaan kosteutta pois, joten aihion pintaan muodostuu raekuori.