Ainekset

Chili-suklaakaakao

150 g  Fazer Premium leivontasuklaata 70 % kaakaota
1 l  täysmaitoa
  hyppysellinen chilijauhetta 
1 ½ dl  Fazer Cacao tummaa kaakaojauhetta 
  sokeria halutessasi 

Päälle

  kermavaahtoa
  tarjolle churroja 

Churro-taikina

2 ½ dl  vettä 
100 g voita
  hyppysellinen suolaa 
2 ½ dl  vehnäjauhoja 
3 kananmunaa

Paistamiseen

1 l  rypsiöljyä 

Pinnalle

½ dl  sokeria 
2 tl  kanelia

Tee näin

Chili-suklaakaakao

Raasta tai rouhi suklaa kattilaan. Kuumenna maito ja kaada sitä pikkuhiljaa koko ajan sekoitelleen suklaan päälle. Lisää chilijauhe ja kaakaojauhe ja halutessasi sokeria. Sekoittele tasaiseksi ja tarjoile churrojen kanssa.

Churro-taikina

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Tiedät, että se on tarpeeksi kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia tankoja. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista muutama churro kerrallaan. Käännä paistamisen puolivälissä. Churro on kypsä, kun se on kauniin ruskea. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele ne sitten sokeri-kaneliseoksessa.

Tarjoile suklaakaakaon kanssa.