Ainekset

Kakkupohja

200 g voita
3 kpl kanamunaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
2,5 dl ranskankermaa

Kuorrutus

200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
2 dl kuohukermaa
50 g voita
4-5 rkl sokeria

Koristeluun

2 rkl vadelmamarmeladia tai -hilloa
1 pss Marianne suklaarakeita

Tee näin

Sulata voi kattilassa tai mikroaaltouunissa. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon jäähtynyt voi. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää viimeisenä ranskankerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm). Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Ota kakku uunista ja jäähdytä. Irrota kakku vuoasta ja nosta kakkuvadille tai lautaselle.

Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma, voi ja sokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä hyvin sekoitellen niin, että ainekset sekoittuvat hyvin keskenään ja seos on tasaista. Älä anna kiehua. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hieman.

Sivele kakun pinta marmeladilla ja painele pinnalle väljästi Marianne suklaarakeita. Kaada päälle kuorrutus ja viimeistele kuorrutuksen pinta vielä muutamalla Marianne suklaarakeella. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa.