Ainekset (9 kpl)

100 g  valkuaisia
150 g sokeria
1/2  vaniljatangon siemenet
80 g Fazerin tummaa vadelmasuklaata
10 g  pakastekuivattuja vadelmia rouheena

Tee näin

Sulata vadelmasuklaa ja nosta sivuun odottamaan. Vaahdota valkuaiset, kidesokeri sekä vanilja kovaksi marenkivaahdoksi. Kaada sula suklaa marengin joukkoon ja nostele muutamalla lastanvedolla hieman sekaisin. Älä sekoita enempää.

Nostele marenkia lastalla leivinpaperoidulle pellille rouheiksi kasoiksi. Ripottele runsaasti vadelmarouhetta marenkien pintaan.

Nosta pelti 120C uuniin ja laske lämpötila saman tien 100C.

Kuivata marenkeja uunissa noin 1,5 - 2 tuntia tai kunnes marengit irtoavat helposti leivinpaperista.

Vinkki

Näin sulatat suklaan mikrossa
Näin sulatat suklaan vesihauteessa

Suklainen keittiö -reseptikisa