Ainekset (6 annosta)

1 pss(125 g) Cashew-pähkinöitä
7 dl suuria kaurahiutaleita
1 dl auringonkukkaöljyä
0,75 dl pehmeää hunajaa
1 dl kookosrouhetta
1 dl  auringonkukansiemeniä
2 kpl Mignon-munia
1 dl rusinoita

Tee näin

Rouhi puolet pähkinöistä. Sekoita pähkinärouheeseen kokonaiset cashewpähkinät, puolet kaurahiutaleista sekä kasviöljy, hunaja, kookosrouhe ja auringonkukansiemenet. Kun hunaja ja kasviöljy ovat sekoittuneet aineksiin kauttaaltaan, lisää joukkoon loput kaurahiutaleet. Sekoita varoen, jotta saat hiutaleet säilymään ehjinä.

Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja jaa seos sille. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele seosta paiston aikana kerran. Jäähdytä seos hyvin, mielellään seuraavaan päivään.

Rouhi joukkoon Mignon-munat. Lisää rusinat ja säilytä seos ilmatiiviissä tölkissä.

Vinkki! Muista granola myös jouluna! Korvaa rusinat taatelilla ja ripauta mausteeksi kanelia.