Ainekset (8-10 annosta)

200 g voita
200 g Fazer Premium Tumma leivontasuklaata 70%
4 kpl kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75-100 g sulatettua Fazer Premium Tumma leivontasuklaata 70%

Tee näin

Tefloniset annosmuotit tai muffinipelti sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.

Säädä ensin uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Voitele muotit hyvin. Voit leikata leivinpaperista pieniä ympyröitä ja asettaa ne muottien pohjalle niin, että kakut irtoavat hyvin paistamisen jälkeen. Taikinan voi paistaa myös isossa pyöreässä irtopohjavuoassa. Peitä silloin pohja leivinpaperilla.

Sulata voi ja suklaa kattilassa ja anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen erillisessä kulhossa. Lisää kananmunavaahto suklaaseokseen. Lisää sen jälkeen jauhoseos varovaisesti sekoittaen.

Kaada taikina muotteihin. Aseta muotit pellille ja paista uunissa noin 15 minuuttia. Kakun keskikohdan tulee olla löysä – se jähmettyy kakun jäähtyessä. Älä irrota kakkuja muoteista ennen kuin ne ovat jäähtyneet. Mutakakut ovat parhaimmillaan, kun ne saavat hieman levätä ennen tarjoilua.

Lisää mud caken päälle juuri ennen tarjoilua ylimääräinen sula suklaanokare, hieman tuoreita marjoja ja kermavaahtoa.