Ainekset (4 annosta)

1 kg porsaanselkäpaistia
2 kpl valkosipulin kynttä
50 g kuorettomia manteleita
3 rkl ruokosokeria
150 g puolukoita
500 g salottisipulia lohkoina
1 rkl voita
200 g vihreitä viinirypäleitä, kivettöminä puolikkaina
40 g Fazer Premium 70% leivontasuklaata
1 dl valkoviiniä
2 dl kanalientä
1 hyppysellinen suolaa ja pippuria
1 hyppysellinen maizenaa

Tee näin

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita valkosipuli, mantelit, ruokosokeri ja 3 rkl puolukoita tehosekoittimeen ja sekoita tahnaksi. Leikkaa viiltoja ohueen rasvakerrokseen paistin pinnalle ja levitä tahna lihan päälle.

Laita liha vuokaan tahnapuoli ylöspäin ja laita sipulit lihan ympärille. Paista 60 minuuttia. Ota pois uunista. Lisää viinirypäleet ja loput puolukoista, paista vielä 15 minuuttia. Ota pois uunista, lisää valkoviini ja kanaliemi ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Ota liha ja lisukkeet pois vuoasta ja kaada liemi kattilaan kastiketta varten. Laita liha takaisin vuokaan ja anna levätä 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Kiehauta kastike ja sakeuta maizenalla, mausta suolalla ja pippurilla sekä suklaalla. Leikkaa paisti ja tarjoile salottisipulin ja suklaakastikkeen kanssa.