Ainekset (12 annosta)

Pohja

175g Jyväshyvä kaurakeksi
50g voita tai margariinia

Täyte

4kpl liivatelehteä + 1 rkl kiehuvaa vettä
250g Fazer Tumma leivontasuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 kpl munankeltuaista
2 kpl munanvalkuaista + 3/4 sokeria
2 dl kuohukermaa

Tee näin

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut. Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä. Rouhi loput 50 g suklaata. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla, esim. mustikoilla.

Vinkki!  Jos haluat käyttää liivatejauhetta liivatelehtien sijaan, niin mittaa 1 rkl liivatejauhetta ja ½dl vettä ja seuraa liivatejauhepurkin ohjeita.

Voit halutessasi lisätä täytteeseen 2-4 ruokalusikallista konjakkia tai kahvilikööriä.

Kokeile myös valkoisella Fazer leivontasuklaalla ja mausta halutessasi parilla ruokalusikallisella sitruslikööriä. HUOM: Kun valmistat kakun valkoisesta suklaasta, laita kaksinkertainen määrä liivatelehtiä (8 kpl).