Ainekset (20 annosta)

Taikina

250 g margariinia
2,5 dl sokeria
4 kpl kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
120 g Fazer Taloussuklaarouhetta
4 dl maitoa

Hunaja-suklaaseos

250 g Fazer Tumma leivontasuklaata
1 dl juoksevaa hunajaa
2,5 dl tomusokeria

Vuokiin

  margariinia
  korppujauhoja

Tarjoiluun

  tuoretta ananasta
  mansikoita
  ananaskirsikoita
  karambolaa
  tomusokeria
  hedelmäsalaattia
  kermavaahtoa

Tee näin

Voitele ja jauhota kolme erikokoista kakkuvuokaa (halkaisijat esimerkiksi 10, 18 ja 24). Sulata margariini. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita keskenään kuiva-aineet. Yhdistä rasvasula, sokeri-munavaahto sekä kuiva-aineet ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa voideltuihin, jauhotettuihin vuokiin.

Kypsennä kakkuja 170-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla 50–60 minuuttia. Tarkkaile pienintä kakkua paiston aikana, sillä sen voit ottaa pois hiukan aikaisemmin.

Päälle

1 annos hunaja-suklaaseosta (ks. ohje yllä)
2 pss ( 240 g) Fazer taloussuklaata
2 rkl ranskankermaa

Hunaja-suklaaseos

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon hunaja ja tomusokeri. Jäähdytä seos kovaksi esimerkiksi jääkaapissa.

Työstä kakkuihin panta hunajasuklaasta. Pehmitä seosta hiukan käsissä ja muotoile kolmeksi erikokoiseksi tangoksi. Kaulitse tangoista tomusokerin avulla kolme nauhaa. Jos seos lämpenee liikaa, nosta keskeneräinen nauha hetkeksi jääkaappiin viilenemään.

Sulata taloussuklaa ja sekoita joukkoon ranskankerma.

Sipaise suklaa-ranskankermaseosta ohuelti kakkujen reunoille ja päälle. Paina hunaja-suklaanauhat heti paikoilleen, jotta suklaa-ranskankermaseos toimii liiman tavoin. Nosta kakut päällekkäin. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua marjoin, hedelmin ja makeisin.

Voit työstää hunaja-suklaaseoksesta kakun päälle suklaaviuhkoja rypyttämällä ohueksi kaulitun nauhan. Tässä kakussa ei ole täytettä, joten se säilyy hyvin pidemmänkin ajan.

Tarjoa lisukkeena hedelmäsalaattia ja kermavaahtoa.